Spanje – Fuerteventura deel 2 2016

Dag 6

Vandaag is het noodweer. Regen, regen en nog eens regen. We besluiten om naar de hoofdstad van dit eiland, Puerto del Rosario, te gaan. Maar wat een verschrikkelijke saaie stad is dit zeg! Een gigantische tegenvaller na alle voorgaande plaatsen waar we geweest zijn. We vinden wel een overdekt winkelcentrum en dat is dan ongeveer het enige dat de moeite waard is daar. We hebben overigens ergens spotgoedkoop gegeten. Het was er ontzettend druk. Ik vermoed vanwege de regen, want het eten was niet te vreten. En de warme chocolademelk was van een ondefinieerbare substantie gemaakt, dat, toen ik het bij een plant kiepte, de plant spontaan dood ging. Als we weer bij onze villa (wat klinkt dat toch mooi he) komen en de deur opendoen, zien we dat de vloer onder water staat. De verdere avond en nacht ben ik bezig geweest met de wateroverlast. Oh ja, ook nog goed nieuws vandaag: Transavia heeft onze claim erkent en er zal tot uitbetaling worden overgegaan. Erg netjes, dat moet gezegd worden.

Dag 7 t/m 10

Deze laatste dagen doen we eigenlijk niets bijzonders. Behalve dan dat ik het ontzettend koud heb. Ik heb zelfs geen dichte schoenen bij. Om me warm te krijgen/houden, moet ik toegeven dat ik ‘hem wel lust’. Daarmee bedoel ik de Baileys en de nationale drank, de honingrum.

20160210_153837

 

Als het droog is, dan liggen we op onze bedjes. De eerste zes dagen heb ik iedere dag zelf gekookt. De laatste dagen veroorloven we ons uit eten in Corralejo. Het is een leuk plaatsje. Er is een aquapark, maar dat is pas vanaf mei geopend. Verder ontzettend veel barretjes, restaurantjes en ’s avonds live muziek. Van ‘niet om aan te horen’ tot ‘echt ontzettend goed’. Hieronder zal ik wat algemene dingen over Fuerteventura vertellen, dingen die mij zijn opgevallen.

Het landschap op dit eiland is tamelijk eentonig. Nou heerst er hier een woestijnklimaat, dus eigenlijk zou me dat niet moeten verrassen. Toch doet het dat wel. De vele heuvels die donkerbruin tot donkerrood van kleur zijn doen me denken aan een landschap uit de science fiction film Riddick. Er leven hier nagenoeg geen dieren en dat verbaast me dan weer niet. Alles is hier kei- en keihard. Alleen als je de vallei bij Betancuria binnen komt rijden, word je overvallen door een veelheid aan palmbomen en ander groen op de heuvels.

20160212_155207

Weer een ander bijzonder natuurverschijnsel zijn de duinen bij Corralejo. Kootwijkerzand in het kwadraat (maal tien). Een prachtig gezicht om te zien. Je kunt er uitstappen en wandelen. Wij zijn even uitgestapt, hebben een paar foto’s geschoten en zijn weer doorgereden. Wat is immers het nut om een uur in dezelfde zandbak rond te sjokken?

Mochten jullie je in Nederland soms storen aan het rijgedrag, kom dan vooral niet naar Fuerteventura. Of ze hebben het rijbewijs gekocht, of ze rijden zonder rijbewijs. Ik kan er helaas niets anders van maken. In alle auto’s zitten butsen, deuken en krassen. Een knipperlicht is denk ik een optie, aangezien nagenoeg niemand die gebruikt. Kijk ook niet raar op dat men gerust 60 kilometer kachelt waar je 90 mag of dat men doodleuk op de rem gaat staan om even in de neus te peuteren of omdat men even wat in het dashboardkastje wil zoeken. Of die ene keer dat we een haakse bocht door kwamen en er net na de bocht een auto op de weg stil stond. Nog bonter maakte een dame het om ons in te willen halen terwijl wij het knipperlicht (jawel, op onze auto zat hij wel) naar links uit hadden staan en net afdraaiden. Wat overigens levensgevaarlijk is, is dat de wegen onverlicht zijn. Daar zou best wat geld aan gespendeerd mogen worden!

f7

 

Overal op het eiland kun je aloë vera producten kopen, want op dit eiland worden die geproduceerd. De aloë vera plant is een woestijnplant en het sap dat in de bladeren zit, verwerkt men tot gel, crèmes, deodorant etc. Het heeft een kalmerende werking bij brandwonden, gewone wondjes en de drinkbare versie zou goed zijn voor de darmen.

Het is op z’n zachtst gezegd een opmerkelijke vakantie geweest. Totaal anders verlopen dan we hadden kunnen bedenken. Maar… we lachen nog steeds, samen! Onze conclusie is dat Fuerteventura best een leuke vakantiebestemming is, voor een keertje. Tanken is hier zo’n 60 cent goedkoper per liter, dus een volle tank een giller. Eten in de supermarkt is wat goedkoper, maar het eten in de restaurants is duurder dan op het Spaanse vasteland. En tapas? Die vind ik in Nederland toch echt stukken lekkerder!